Frågor & Svar - FAQ

Här finner du det vanligaste frågorna som vi får som webbyrå. Klicka på de blå ikonerna till höger för att se svaren. När du som kund har frågorna  – så vill vi hjälpa dig med svaren !

Vad är det som gör Carnoly Webbyrås hemsidespaket så unika och prisvärda ?

När ni tar beslut att samarbeta med oss på Carnoly Webbyrå så hjälper vi självklart till att välja rätt hemsidespaket som passar era behov och budget. Det är en spännande och kreativ  process när vi dokumenterar och börjar bygga upp er hemsida. Ibland som nyföretagare eller som privatperson kan det ibland vara mycket som skall tas om hand. Därför i våra hemsidespaket ingår även GRATIS coaching av certifierade livscoacher som följer IFC:s etiska riktlinjer. Detta för att du ska få möjlighet att finna nya vägar och kanske nya sätt att utveckla din affärsidé och så att du kan utvecklas med din fulla potential med just dina unika talanger och det du vill erbjuda dina kunder.

Vill ni att vi skapar t.ex. en ny logo så hjälper vi er gärna att stärka ert varumärke.

Vi samarbetar med ledande i branschen och vi är måna om goda kundrelationer och ser fram emot att du kontaktar oss !

Varför ingår coaching i webbpaketen ?

Vi som Webbyrå erbjuder våra kunder som anlitar oss för ny hemsida, även kostnadsfri coaching vid två tillfällen, av certifierad coach. Det har efterfrågats av många kunder att ha någon att att definiera vilka mål man har och hur man ska nå dem. Att skapa  förutsättningar för att man ska kunna prestera sitt allra bästa i den riktning och med de mål i sikte som är viktiga för att lyckas i livet på alla plan.

Tillsammans hittar vi kundunika lösningar för dig för att prioritera på ett annorlunda sätt, vad som är viktigt för dig och få ett nytt perspektiv på din situation. Livspusslet kan ibland vara svårt att få ihop med krav från både affärslivet och privatlivet. Det gäller att fokusera på att även minska den negativa stressen.

Vi beslutar tillsammans vad just vi ska hjälpa dig med !

Kan man även boka enbart certifierad coaching ?

Ja, det är möjligt att boka en personlig certifierad coach via Carnoly. Kontakta oss så berättar vi mer !

Vad händer efter att man har bestämt sig för att anlita Carnoly Webbyrå ?

När du beslutat att samarbeta med Carnoly Webbyrå börjar vi strukturera och planera för din nya hemsida, logo och/eller annat grafiskt arbete. Vi har en smidig boknings- och arbetsprocess där du ges möjlighet att planera tillsammans med oss. Så när väl skapandet sätts igång – har vi arbetat oss igenom frågetecknen och kan på detta sätt leverera till er snabbare ett färdigt resultat.

När hemsidan är färdigbyggd - kan Carnoly Webbyrå sköta driften av den eller kan man göra det själv ?

Under vår arbetsprocess för att få er hemsida levererad, diskuterar vi om ni önskar sköta hemsidans drift själva (som uppdateringar, ändringar osv.) eller om ni önskar prenumenera på vårt uppdateringspaket. Vid val att sköta allt själv, finns också möjlighet att boka personlig utbildningstimme med Carnoly Webbyrå. Vi är alltid öppna för alternativ och det är viktigt för oss att ni hittar modellen som passar er och ert ev. företag allra bäst.

Hur väljer man ett webbhotell och domännamn ?

Våra samarbetspartners är Sveriges största och ledande när det gäller webbhotell, med utmärkelser som ”Sveriges bästa webbhotell” i tidskriften Internetworld. De är även kvalitetssäkrade och medlem av Registrars.se som är bildad av registrarer för den nationella toppdomänen .SE och har till syfte att bland annat verka för en hederlig och yrkesskicklig registrarkår som tillvaratar kundernas intressen.

Behöver du både webbhotell och domännamn så är det bland det första vi gör för att boka upp och säkra att ni får det domännamn ni önskar. Vi hjälper till med förslag om ni kört fast och ser till att ni får webbhotellskonto och där även ert domännamn kan administreras. Transfer av domännamn till detta webhotell kan vi också hjälpa er med – så att ni alltid har en säker och stabil grund att bygga din hemsida på. Att välja domännamn är mycket viktigt då det är som ett lockande skyltfönstret ut mot dina kunder till din hemsida. Kanske känner du att du behöver flera domäner som länkas till en och samma domän ? Du kan fundera med oss då vi finns för våra kunder hela vägen framåt !

Hur får man fler kunder till sin hemsida/webshop ?

Dessa tips ger en bra vägledning om hur man får fler kunder till sin hemsida/webshop:

 • Välj domännamn som är unika och som inte förknippar dig med andra. Det är viktigt med igenkännande domäner som får din hemsida att bli unik med ett enkelt domännamn. Idag kan man även använda domännamn med å, ä och ö.
 • Registrering på sökmotorerna. Men kom i håg att inte registrera flera gånger samma hemsida då man då kan få motsatt effekt och bli utestängd från sökmotorn.
 • Allt som skrivs som rubriker, brödtext och content/innehåll har stor betydelse för hur sökmotorerna placerar din sida. Så att lägga ner mycket tid på hur din hemsidas struktur och texter ger enorm utdelning för din placering på sökmotorerna.
 • Hemsidans namn och titel är också något som är viktigt där det ska beskriva din hemsida på bästa sätt.
 • Meta-nyckelord och beskrivningar gör att du kan förbättra din webbplats SEO-ranking. Detta innebär mer trafik, leads och försäljning för ditt företag. Nyckelord och beskrivningar låter dig beskriva för sökmotorerna om innehållet i dina inlägg och sidor.
 • Nyckelord är viktiga ord eller fraser som besökare oftast söker för att hitta din hemsidas innehåll.
 • En metabeskrivning är en kort beskrivning av vad din sida eller inlägg handlar om. Det är din metatitel, beskrivning och nyckelord som visas i Googles sökresultat:
 • Meta-nyckelord och metabeskrivning är HTML-metataggar. De ingår i din webbplats rubrikkod. De visas inte på din sida eller publiceras inte för besökare, men de används av sökmotorer och webbläsare.
 • WordPress och SEO-plugins gör det väldigt enkelt för dig att lägga till dem när du är inloggad i WordPress-administrationsområde för varje inlägg och sida på din webbplats.
 • Länkar är också viktiga och då gäller både inlänkar från andra till din hemsida och länkar som du har skapat. Det är oftas så att en hemsida med många inlänkar rankas mycket högre än andra hemsidor.
 • När hemsidans sökord ska skapas behöver man ta hänsyn och verkligen undersöka, vad som besökare kan tänkas att söka på, för att hitta din sida. Det kan t.ex. vara namn på dina produkter och tjänster, vad din hemsida innehåller eller syftet med din hemsida.
Vad är SEO - Sökmotoroptimering ?

Search Engine Optimization och SEO som går här i Sverige under namnen sökmotoroptimering, sökoptimering eller sökordsoptimering.

SEO är en värdefull strategi för ditt företag. Kolla in dessa fyra skäl för att investera i SEO:

SEO ökar din kunds tid på din webbplats:

När du optimerar för användarupplevelse förbättrar du din kunds upplevelse på din webbplats. Denna förbättring håller kunderna på din webbplats längre, så att de kan lära känna dina produkter eller tjänster bättre.

SEO bygger trovärdighet och förtroende för ditt varumärke: 

Att skapa innehåll av hög kvalitet hjälper dig att generera länkar och tjäna delar på innehåll. Dessa rekommendationer hjälper dig att bygga förtroende för din publik att du är kunnig inom ditt område.

SEO hjälper dig att driva mer relevant trafik till din webbplats:

När du optimerar dina sidor för sökmotorer visas du i mer relevanta sökresultat och leder intresserad trafik till din webbplats.

När du optimerar för lokal sökning hjälper du fler människor i ditt område att hitta ditt företag och få dem att besöka eller kontakta ditt företag. SEO: s betydelse ligger i det faktum att det hjälper Internetanvändare att enkelt hitta och komma åt information om ditt varumärke, produkter och tjänster via sökmotorer.

Vad är SEM - Sökmotormarknadsföring ?

SEM – Sökmotormarknadsföring (Search Engine Marketing) är ett av de mest effektiva sätten att växa ditt företag på en alltmer konkurrensutsatt marknad. Med miljontals företag där ute som alla tävlar om samma marknadsföring, har det aldrig varit viktigare att annonsera online, och sökmotormarknadsföring är det mest effektiva sättet att marknadsföra dina produkter och få ditt företag att växa.

Google Ads – är effektivt sätt för dig som företag att rankas (synas) allra högst upp i Googles sökresultat. Betalningen är en avgift per klick som beslutas av vad andra företag budar för pris, för samma sökord som du budar på. 

Vad är SEA - Sökmotorannonsering ?

SEA – Sökmotorannonsering (Search Engine Advertising) är en gren av marknadsföring på nätet. Annonser i form av en text eller bilder publiceras på sökmotorer som Google eller Bing. Dessa annonser visas sedan framträdande i SERP (Search Engine Results Page – Sökmotorns resultatsida). Denna metod tillhör den huvudsakliga inkomstkällan för sökmotorleverantörer. Annonser med sökmotorer är ett kostnadseffektivt sätt att förbättra företag och varumärken, eftersom det visas högt upp i sökmotorernas resultatsidor och gör varumärken och produkterna mer synliga.

Hur gör man för att skydda sin hemsida ?

För att skydda sin hemsida kan man göra en del åtgärder som t.ex.

Installera SSL – att köpa ett enkelt Secure Sockets Layer-certifikat är ett avgörande första steg.

Installera Antiprogramvara – för att söka efter och förhindra skadliga attacker.

Lösenord – Det är mycket vikigt att skapa lösenord som är mycket svåra att knäcka  Det gäller att blanda både bokstäver som är gemena och versaler blandat med siffror och specialtecken.

Uppdaterad hemsida – En av de viktigaste råd är att alltid hålla sin webbplats uppdaterad – att använda föråldrad programvara/plugins är som att lämna din bakdörr olåst och kan bjuda in till att få sin hemsida helt förstörd av hackers.

Misstänkta e-postmeddelanden – öppna aldrig misstänkta e-postmeddelanden då de kan skapa bedrägerier och stöld av känsliga uppgifter.

Kommentarer på dina inlägg/blogg osv. – Acceptera kommentarer på plats manuellt – ha kontroll över potentiellt tvivelaktiga kommentarer.

Säkerhetskopior av din hemsida – kör dessa regelbundet för att förhindra att inte ha sparad kopia av  aav din hemsida – om det skulle inträffa något oförutsett. Med en kopia går det så mycket lättare att återskapa hemsidan.

Kan man anlita Carnoly Webbyrå för en ny företagsprofil, ny logo och nya texter ?

Är du nyföretagare eller företagare som vill byta företagsprofil, logo och skapa nya säljande texter så finns vi här med nya spännande förslag för att skapa kundunik design !

Hur lyckas man bäst på Sociala medier ?

Sociala medier är allt från Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, Linkedin och så många fler plattformar. Men plattformar som bloggar och andra webbplatser . Det finns många webbplatser som ger besökaren möjlighet att kommentera dess innehåll som också är sociala medier.

För att lyckas allra bäst på sociala medier så krävs en strategi var man vill marknadsför sig, så man inte lägger ner tid på plattformar där din kundgrupp ej finns. Det gäller att hitta just dina relevanta sociala medier, så marknadsför dig där dina kunder finns. Var beredd på att lägga ner mycket tid i början för att finna marknadsföringsupplägg med videos, annonser m.m. som med tydlighet visar ditt budskap.